http://www.art-consulting.nl/

Falsificaties / namaak

Helaas blijkt het nodig om een sectie op Opalescent.nl  volledig te wijden aan namaak opalescent glas.
Opalescent glas is zeer populair en dit is jammer genoeg niet onopgemerkt gebleven bij een aantal malafide handelaren in het circuit.

Er is tegenwoordig zeer veel namaak in omloop. Vooral op veilingsites en beurzen wordt snel geld verdiend waarbij reproducties worden aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen. Zelfs op dit moment worden er grote aantallen bijgemaakt dus het aanbod van deze namaak plastieken en objecten zal helaas nog wel even aanhouden.

 

Herkomst falsificaties

Hoewel er meerdere bronnen zijn is er in ieder geval één vervalsbron bekend die opereert\ handelt vanuit Frankrijk. Een tweede vervalser opereert vanuit een Oost-Europees land. De kostprijs van een middelgrote namaakplastiek is ongeveer 0,70 eurocent. Op deze wijze kunnen ogenschijnlijk lage bedragen worden gevraagd voor een dergelijke namaakplastiek wanneer deze wordt verkocht voor authentiek op een beurs of (online) veiling.

 

Voornamelijk zijn de plastieken en objecten van Sabino interessante objecten voor de vervalsers.

De reden hiervan is het feit dat de Sabinocompany nog enige tijd de productie heeft voortgezet waarbij het originele productieproces zoveel mogelijk gehanteerd is gebleven. Echter in de oude dagen zijn er  kwalitatief betere/ zuiverdere en dus ook duurdere grondstoffen gebruikt. Hierdoor kreeg het object een ware diepe en romige opalescence. Daarnaast werden objecten tevens in een speciaal bad gedompeld om een zijdeachtige finish te verkrijgen. Deze twee voorname factoren zijn in de afgelopen jaren qua kennis “verloren gegaan” en zijn dan ook nagenoeg niet terug te zien in de recentere producties van de Sabinocompany.

Belangrijker nog is het feit dat deze twee genoemde factoren ook niet binnen de macht liggen van de vervalsers. Hiermee lopen we alvast vooruit op wat hierna nog beschreven zal worden omtrent de eigenschappen van falsificaties/ namaak.

 

 

Hoe wordt een falsificatie gemaakt


Er wordt in de basis gewerkt met authentieke objecten, welke worden gebruikt om nieuwe mallen te maken. Deze mallen worden vervolgens bij de wat grotere objecten nog met de hand bijgewerkt om een ogenschijnlijk iets grotere mate van detail aan te brengen, bij de kleinere objecten neemt men hier niet eens de moeite voor. Dit betekent dat de recentere objecten er vaak grover uitzien en dat de afwerking niet met zorg is gedaan.

Omdat het maken van de mal het meeste werk is voor de vervalsers, proberen ze zoveel mogelijk falsificaties te produceren uit één mal.

 

Pagina 1 van 4

Pagina 1 van 4

www.Opalescent.nl                                                   Uw vertrouwde adres voor het meest exclusieve Art-deco glas