http://www.art-consulting.nl/

Falsificaties / namaak

Er wordt een gietmal getrokken van een origineel object zodat o.b.v. 1 originele plastiek ongeveer 500 nieuwe reproducties gemaakt kunnen worden. Hierbij wordt kwaliteitsverlies door deze personen voor lief genomen en gaat het puur om de ‘snelle winst’.


Hoe herkent u nu falsificaties?


Hoewel de falsificaties er vaak op het eerste gezicht redelijk “goed” uit zien, zijn er toch een aantal eigenschappen die duidelijkheid geven over de echtheid.
Aan de hand van de eigenschappen ‘
Kleur’, ‘Glasoppervlak’, ’Afwerking’ en ‘Signatuur’ zal door ons een aantal richtlijnen worden gegeven zodat u een doelbewustere aankoop kunt doen met meer zekerheid.

Kleur

Bij namaak is het glas van het object vaak zeer ‘flets’. Hier bedoelen we dat de opalescence een zeer gering kleurenboeket bevat. Over het algemeen ziet het glas van een falsificatie er voornamelijk transparant uit en vaak alleen met een blauw-achtige opalescence. Het werkelijk melkachtige opalescence is niet of nauwelijks aanwezig waardoor de kleur er ‘hard’ uit ziet.
Dit is echter lastig vanaf een foto te zien wanneer er gebruik is gemaakt van een flitser tijdens het fotograferen van een dergelijk object. Vraag daarom altijd om een foto die gemaakt is bij daglicht en bij voorkeur met zonlichtinval van
achter het object.

Voorbeeld kleur:

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagina 2 van 4

Pagina 2 van 4

www.Opalescent.nl                                                   Uw vertrouwde adres voor het meest exclusieve Art-deco glas

Tekstvak: Maria
‘Falsificatie’
Tekstvak: Maria
‘Origineel’